Long Story Short
How

<< back to overview


Soundclip


What I Like MP3 702Kb

Artist website: http://www.popinstituut.nl/biografie/longstoryshort

1986
Antoine Kroes is still playing guitar in MAM when he founds - together with Robin Schiffer, Alice Vermeulen and Inigo Grimbergen the group Longstoryshort. Schiffer (social worker) and Grimbergen (doctorandus psychologie) are both studying at the Tilburg Conservatory. Vermeulen heeft zes jaar in Brazilie gewoond waar ze onder de naam Alice Pink-Pank een bekende new wave-ster was. Vier maanden na de oprichting wint Longstoryshort in december de Grote Prijs van Nederland. Ze laten daarbij groepen als Los Lane en Raggende Manne achter zich. Kroes laat een verslaggever van Oor weten zich zorgen te maken over de overwinning. "Ik wil met deze band nog een hele weg gaan en ik ben bang dat dat nu heel erg belemmerd wordt." Naast de bokaal en een geldprijs mag de groep playbacken tijdens een uitzending van Veronica's Countdown.

1987
De groep kan met het geld dat ze gewonnen hebben in eigen beheer een plaat uitbrengen, maar kiest ervoor te wachten tot een grote platenmaatschappij toehapt. Aan het eind van het jaar is dat nog steeds niet gebeurd. Wel levert de groep in oktober een bijdrage aan de compilatie Een Elpee Voor Het ANC en spelen ze tijdens de presentatie in het Noorderligt te Tilburg. De muziek is veranderd en bevat invloeden uit country, musical en cabaret.

1988
Na de vele optredens die de groep krijgt vanwege het winnen van de Grote Prijs wordt het stil rondom Longstoryshort. Bassist Schiffer verlaat te groep en maakt zijn opleiding aan het conservatorium af. Toetseniste Vermeulen verhuist naar Griekenland.

1990
Naast Kroes en Grimbergen bestaat Longstoryshort nu uit zangeres Mary-Lou Weymans, toetsenist Michiel Post en basgitariste Patricia Bergman. In deze bezetting brengen ze in eigen beheer het debuutalbum How uit waarop invloeden van Prince en Sly & The Family Stone zijn te horen. What I Like en Ready Or Not worden op single uitgebracht, maar worden geen hits. Door het gebrek aan succes wordt de groep ontbonden. Antoine Kroes gaat verder met The Wrong, een band waarmee hij in tegenstelling tot Longstoryshort wel interesse weet te wekken bij een grote platenmaatschappij.